Our Blog

3η Διακρατική συνάντηση URBACT IV «TechDiversity» στη Ρουμανία

  • Standard
  • 0

Στις 12 και 13 Ιουνίου, η e-Trikala συμμετείχε στην 3η διακρατική συνάντηση του έργου «TechDiversity – Diversity and Inclusion in Knowledge-based Digital and Tech Ecosystems» που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV, στο οποίο αποτελεί το Συντονιστή εταίρο του δικτύου. Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφορετικότητας σε ψηφιακά και τεχνολογικά οικοσυστήματα μικρομεσαίων ευρωπαϊκών πόλεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις πόλεις-εταίρους του δικτύου. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, το εταιρικό σχήμα, υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, εξοικειώθηκε με τους στρατηγικούς στόχους του επικείμενου Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης και την ανάπτυξη εργαλείων για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στις ψηφιακές και τεχνολογικές θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μελετήσουν καλές πρακτικές της Ρουμανίας στον τομέα της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, εμπλουτίζοντας τη γνώση τους και αναπτύσσοντας νέες ιδέες για την προώθηση της στις πόλεις τους.

Παράλληλα, τα μέλη του δικτύου είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσω συμμετοχικών εργαστηρίων στη μεθοδολογία υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Σχέδιου Δράσης, παρουσιάζοντας τις ήπιες δράσεις που θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο αυτού.

Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί στην Ίντριγια της Σλοβενίας το φθινόπωρο του 2024, όπου οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο και τα επόμενα βήματα του έργου.

 

 

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!