Έργο REInSER: Ενσωμάτωση Προσφύγων μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Η υλοποίηση του έργου REInSER (Refugees’ Economic Integration through Social Entrepreneurship): Ενσωμάτωση Προσφύγων μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας έχει ξεκινήσει.
Οι στόχοι του έργου
Κύριος στόχος του έργου REInSER είναι να συμβάλει στη βελτίωση των προοπτικών των προσφύγων για οικονομική, και, ευρύτερα, κοινωνική ένταξη στις χώρες υποδοχής της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου, με τη χρήση προσεγγίσεων κοινωνικής οικονομίας και ιδιαίτερα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος του έργου REInSER είναι διττός: το έργο στοχεύει στην αύξηση των ευκαιριών των προσφύγων αφενός να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να επιδιώξουν ενεργά την ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες υποδοχής τους, και αφετέρου, να συνεισφέρουν στην βιώσιμη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέες, κοινωνικά υπεύθυνες, επιχειρήσεις.
Οι εταίροι του έργου
Για την υλοποίηση του έργου REInSER συμπράττουν 8 εταίροι (ακαδημαϊκά ιδρύματα, οργανισμοί υποστήριξης επιχειρήσεων και τοπικές αρχές) από 6 χώρες της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου, και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Από την Ελλάδα, εταίρος του έργου είναι η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και συνεργαζόμενοι φορείς η Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέας Απασχόλησης & Κοινωνικής Οικονομίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και η Αναπτυξιακή Τρικάλων e-Trikala Α.Ε..
Χρηματοδότηση του έργου
Το έργο REInSER υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Αδριατικής- Ιονίου Interreg ANDRION που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) II .
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο REInSER μπορείτε να βρείτε στο: https://reinser.adrioninterreg.eu/
Για διευκρινίσεις και πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήσετε με την κα Χριστίνα Φίλη, Ερευνητική Ομάδα DAISSy, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: fili.christina@eap.gr