Our Blog

Συνάντηση στη Σιένα – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ed.U.Co “Μαζί πρασινίζουμε το μέλλον μας»

Η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ed.U.Co (Educational Urban Community: A European Environmental Network for Youth Empowerment and Community-Building) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 22 έως τις 25 Απριλίου στην Σιένα της Ιταλίας. Το πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ μέσω του Cerv (Citizen, Equality, Rights and Values), στοχεύει στην αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη, προωθώντας εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται στη φύση και ενισχύοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στα εκπαιδευτικά συστήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις: Finestrat (Ισπανία), Trikala (Ελλάδα), Kočevje (Σλοβενία), Brașov (Ρουμανία), Kekava (Λετονία), Újbuda (Ουγγαρία) και Athineou (Κύπρος). Ο Δήμος Τρικκαίων, που είναι ο εκπρόσωπος από την Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Γεώργιο Γοργογέτα, που εργάζεται στην e-trikala AE στον τομέα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σεμινάρια, διαδραστικές διαλέξεις και πραγματοποίησαν επισκέψεις για να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών θεμάτων στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Συζητήθηκαν θέματα όπως η αειφόρος γεωργία, η βιομηχανική οικολογία, τα πράσινα δίκτυα υδάτων και ο βιοφιλικός σχεδιασμός, προωθώντας τη φύση ως πηγή βιώσιμων λύσεων.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την κοιλάδα του Ravacciano, το δάσος του Busseto και τους κοινοτικούς κήπους, ενώ στο Santa Maria della Scala εστιάστηκαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τη δεύτερη ημέρα, εξερεύνησαν τους Αστικούς Κήπους και το Boschetto στο San Miniato, καθώς και το γεωργικό Ινστιτούτο Ricasoli.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου στην πόλη Finestrat της Ισπανίας, με επίκεντρο την ανάπτυξη δράσεων για την περαιτέρω προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι €171.645 και καλύπτεται πλήρως από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!